Ние сме в пазарна икономика. Поставянето на граници на надценките, не

...
Ние сме в пазарна икономика. Поставянето на граници на надценките, не
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Доходите на хората трябва да растат по-бързо и с по-голям процент

Ние сме в пазарна икономика. Поставянето на граници на надценките, не е пазарен механизъм. Ако това се направи, ще бъде стимулирано. Това сподели министърът на икономиката Емил Караниколов в ефира на БТВ.

„ Не е времето да вършим механизми, които ще бъдат обезщетени от търговците. Работа на страната е да сътвори действителна стопанска система. Когато имаш конкуренция, методът да се конкурираш да предлагаш положително качество на ниски цени “, акцентира той.

На въпрос по какъв начин ще се отразят новите по-високи цени на парното на най-уязвимите жители, той съобщи: „ Имаме специфични дотации за хората, които не могат да заплащат парно “.

„ Доходите на хората би трябвало да порастват по-бързо и с по-голям %. За предходната година има нарастване в частния бранш с 11%. За тази година съм сигурен, че ще има нарастване на цените, поради неналичието на работна ръка. Пенсиите също се покачиха. Ние тръгнахме от доста ниско начало, опитваме се да наваксаме пропуските от 30 години “, показа министъра на стопанската система. „ За да имаме по-бързо наваксване, би трябвало да имаме стопански растеж от 6% “, добави той, представен от вести.бг.

Според него главният проблем е работната мощ. „ Компаниите, които работят в България стартират да отхвърлят поръчки, поради неналичието на работна ръка. В България има огромна претовареност и бизнесът заплаща добре. Една от ограниченията бе да се привлекат фрагменти от малцинствата в Молдова, Украйна и балканските страни, с цел да се запълни тази ниша “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР